Konijn uit de oven

Konijn uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke konijn uit de oven met mosterd en tijm steel je de show bij het diner. Aangebraden tot perfectie en daarnaast getransformeerd in een verrukkelijke saus door het toevoegen van crème fraîche. Dit gerecht doet het goed bij de chique diners.

60 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 900 g Konijndijfilet
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Konijn uit de oven op tafel.

  1. De oven voorverwarmen op 180°C (conventioneel).
  2. Konijnbouten insmeren met grove mosterd. Braadpan verhitten en als deze goed heet is de vloeibare boter erin doen. Gebruik zoveel dat de bodem goed bedekt is. Als de boter is uitgebruist de konijnbouten stuk voor stuk (als het kleine delen zijn met meerdere tegelijk) aanbraden.
  3. Eenmaal aangebraden de konijnbouten overdoen in een ovenschaal.
  4. Uien en tijm in het braadvet aanbakken en ook de bloem erdoor roeren. Wijn toevoegen en roeren tot je een mooi geheel krijgt.
  5. Uitgieten over de konijnbouten en in de oven gedurende 30-40 minuten laten bakken. Tijdens het bakken 1 of 2 keer de saus over het konijn gieten.
  6. Na het bakken enigszins laten afkoelen en de konijnbouten uit de saus halen.
  7. Wil je een grove saus dan kun je de uien in de saus laten zitten, wil je een wat sjiekere saus dan de saus door een zeef halen en de uien niet gebruiken.
  8. De saus vermengen met de crème fraiche en op smaak maken met zout en peper.
  9. Terug over de bouten verdelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Bakken Sauzen