Witte chocoladepudding

Witte chocoladepudding

Smulweb imageSmulweb

Een traktatie voor alle chocoladeliefhebbers! Proef de heerlijke witte chocoladepudding met een fruitige twist van bessensaus. Een perfect dessert voor een familiediner!

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Witte chocoladepudding op tafel.

  1. Hak de chocolade. Roer het puddingpoeder glad met 5 el melk.
  2. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer het puddingpapje erdoorheen, breng het geheel aan de kook en laat al roerende ca. 1 min. koken. Roer de chocolade erdoorheen.
  3. Spoel 4 kleine puddingvormpjes (à 150ml) uit met koud water. Verdeel de pudding over de vormpjes. Laat de pudding eerst afkoelen en zet hem daarna 4 uur in de koelkast.
  4. Laat ondertussen de vruchten ontdooien. Pureer de vruchten met de suiker en de vanillesuiker.
  5. Stort de puddingen op 4 desserbordjes. Verdeel de vruchtensaus eromheen. Giet de slagroom in 2 cirkels in de bessensaus. Trek met een houten prikker streepjes door de slagroom in de bessensaus.
  6. Garneer evt. de pudding met munt en bestuif de rand van het bord met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Desserts Kruiden