Chocolademoussetaart

Chocolademoussetaart

Smulweb imageSmulweb

Een chocolademoussetaart is toch wel de ultieme afsluiter van het (kerst)diner. De taart is voorzien van een knapperige bodem van koekkruimels en is rijk gevuld met chocolademousse. Zorg dat de slagroom goed koud is zodat je deze goed stijf kunt kloppen.

15 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolademoussetaart op tafel.

  1. Zorg dat de slagroom koud is! Maak de koekjes fijn met de keukenmachine of deegroller.
  2. Smelt de boter in de magnetron en giet bij de koekkruimels.
  3. Smeer dit mengsel met de bolle kant van een lepel in een met bakpapier beklede taartvorm en zet koel weg.
  4. Breek de chocola in stukken en doe ze in een grote kom. Voeg kokend water toe tot de chocola volledig bedekt is. Laat dit een paar minuten staan.
  5. Klop intussen de slagroom stijf.
  6. Giet de chocola af, tot er nog maar een paar lepels water aanwezig zijn. Je zult zien dat het water dat je afgiet, vrijwel helder is.
  7. Roer de chocola goed glad met dezelfde kloppers waarmee je de slagroom hebt geklopt en voeg de slagroom er tenslotte bij.
  8. Schep de mousse op de taartbodem en zet een uurtje op een koele plaats.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart