Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolademoussetaart op tafel.
- Zorg dat de slagroom koud is! Maak de koekjes fijn met de keukenmachine of deegroller.
- Smelt de boter in de magnetron en giet bij de koekkruimels.
- Smeer dit mengsel met de bolle kant van een lepel in een met bakpapier beklede taartvorm en zet koel weg.
- Breek de chocola in stukken en doe ze in een grote kom. Voeg kokend water toe tot de chocola volledig bedekt is. Laat dit een paar minuten staan.
- Klop intussen de slagroom stijf.
- Giet de chocola af, tot er nog maar een paar lepels water aanwezig zijn. Je zult zien dat het water dat je afgiet, vrijwel helder is.
- Roer de chocola goed glad met dezelfde kloppers waarmee je de slagroom hebt geklopt en voeg de slagroom er tenslotte bij.
- Schep de mousse op de taartbodem en zet een uurtje op een koele plaats.