Skitaart

Skitaart

Smulweb imageSmulweb

Skitaart; een uniek recept met hoorntjes van gistdeeg gevuld met banketbakkersroom. Daar bovenop kersen en stijfgeklopte slagroom en tot slot stijfgeklopte eiwitten en amandelschaafsel. Het geheel afgetopt onder de hete grill.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Skitaart op tafel.

  1. Zorg dat de slagroom koud is!
  2. Maak een gistdeeg en laat dit rijzen. Vul hiermee een taartvorm bekleed met bakpapier. Prik met een vork gaten in het deeg en laat het nogmaals 20 minuten rijzen.
  3. Maak intussen banketbakkersroom volgens de regelen der kunst, laat afkoelen en vul het deegbakje hiermee.
  4. Bak de taart 25 minuten op 225°C.
  5. Laat de taart afkoelen en vul met kersen en bedek met stijfgeklopte slagroom.
  6. Maak als laatste laag stijfgeklopte eiwitten met amandelschaafsel. Zet de taart een half uur koel weg voordat je het stijfgeklopte eiwit erop doet.
  7. Plaats de taart enkele minuten onder de hete grill totdat de eiwitten beige zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart