Chinese kippenkipklauwen in pittige saus

Chinese kippenkipklauwen in pittige saus

Smulweb imageSmulweb

Deze Chinese kippenklauwen in pittige saus zijn een heerlijk snackgerecht. Krokant gebakken en daarna lekker laten sudderen in een saus van oestersaus, sojasaus en zwarte bonen. Afgetopt met suiker, droge chilivlokken en gesneden lente-ui.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Chinese kippenkipklauwen in pittige saus op tafel.

  1. Bak kippenklauwen in hete olie tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Haal de kippenklauwen uit de pan. Pas op voor spatten van olie tijdens het bakken van de kip.
  2. Giet 2/3 van de olie af.
  3. Bak gember en knoflook gedurende 2 minuten op laag vuur.
  4. Voeg kippenklauwen, oestersaus, sojasaus en zwarte bonen toe aan de gember en knoflook.
  5. Meng alles goed en voeg water toe.
  6. Kook op laag vuur gedurende 30-40 minuten tot de kippenklauwen gaar zijn en 2/3 van de saus is ingekookt.
  7. Voeg suiker, droge chilivlokken en lente-ui toe aan de kippenklauwen en bak even mee. Bewaar wat groen van de lente-ui om het gerecht later mee te garneren.
  8. Meng maïzena en water en voeg toe aan de kippenklauwen en laat de saus nog 3 minuten koken tot deze is ingedikt.
  9. Garneer met het groen van de lente-ui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen