- 450 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Chinese kippenkipklauwen in pittige saus op tafel.
- Bak kippenklauwen in hete olie tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Haal de kippenklauwen uit de pan. Pas op voor spatten van olie tijdens het bakken van de kip.
- Giet 2/3 van de olie af.
- Bak gember en knoflook gedurende 2 minuten op laag vuur.
- Voeg kippenklauwen, oestersaus, sojasaus en zwarte bonen toe aan de gember en knoflook.
- Meng alles goed en voeg water toe.
- Kook op laag vuur gedurende 30-40 minuten tot de kippenklauwen gaar zijn en 2/3 van de saus is ingekookt.
- Voeg suiker, droge chilivlokken en lente-ui toe aan de kippenklauwen en bak even mee. Bewaar wat groen van de lente-ui om het gerecht later mee te garneren.
- Meng maïzena en water en voeg toe aan de kippenklauwen en laat de saus nog 3 minuten koken tot deze is ingedikt.
- Garneer met het groen van de lente-ui.