Chocolademousse met banaan en gember

Chocolademousse met banaan en gember

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke chocolade mousse met bananen en gember, op smaak gebracht met rum of cognac, mascarpone en basterdsuiker. De krokante noten maken het compleet. Zet het minstens een uur in de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Garneer met toefjes slagroom.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Cognac
  • 2 el gekarameliseerde hazelnoten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chocolademousse met banaan en gember op tafel.

  1. Smelt de in stukjes gebroken chocolade met de rum of de cognac au bain-Marie of in de magnetron.
  2. Pureer de bananen met de gember in de foodprocessor of met de staafmixer.
  3. Klop er de mascarpone en de basterdsuiker door. Klop er beetje bij beetje de gesmolten chocolade door.
  4. Schep de krokant door de chocolademousse en schep in een grote schaal of in eenpersoonsschaaltjes of coupes.
  5. Zet minstens een uur afgedekt in de koelkast om op te stijven. Laat de mousse op kamertemperatuur komen.
  6. Garneer met toefjes slagroom en bestrooi met wat krokante noten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit Banaan