Nonnevot

Nonnevot

Smulweb imageSmulweb

Een klassieke Limburgs gebakje: nonnevot. Deze traditionele lekkernij is simpel, zoet en onweerstaanbaar lekker. Je frituurt het deeg en bestrooit het met kaneel en suiker. Perfect voor bij de koffie of thee.

60 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g bakspray

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Nonnevot op tafel.

  1. Zorg dat de melk lauwwarm is en smelt de boter. Meng de gist met een klein deel van de melk. Doe de bloem in een kom en maak een klein kuiltje in het midden. Giet hier het gistmengsel in. Voeg de gesmolten boter bij het gistmengsel en mix het daarna met de suiker, de eieren en de melk.
  2. Strooi het zout langs de buitenkant van de bloem en kneed er een luchtig deeg van. Het deeg mag niet plakken en niet loslaten van het randje van de kom. Voeg indien nodig wat extra bloem toe. Dek de kom af met een doek en laat het deeg op een warme plek rijzen tot het verdubbeld is in volume.
  3. Rol het deeg daarna op een met bloem bestrooid aanrecht uit tot een niet te dunne lap en snijd deze in smalle repen van ongeveer 40 cm lang. Leg in deze repen voorzichtig een losse knoop en laat het deeg nog vijftien tot twintig minuten narijzen.
  4. Verhit een pan met frituurvet of olie. Laat de nonnevotten erin glijden en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal de nonnevotten uit de pan en bestrooi elke nonnevot met kristalsuiker en eventueel kaneel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel