Runderrollade met tijmsaus

Runderrollade met tijmsaus

Smulweb imageSmulweb

Een sappige runderrollade belegd met paprika en ui en omwikkeld met spek, geserveerd met een heerlijke tijmsaus. Bijgerechten, aardappels en spruitjes om het af te maken.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.25 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Runderrollade met tijmsaus op tafel.

  1. Dep het vlees evt. droog en bestrooi het met wat zout en peper. Bestrijk het met 1 tl mosterd en beleg elk stuk vlees met een halve paprika en 1-2 stukken ui. Rol de runderlapjes op en steek ze vast met een satéprikker.
  2. Verhit olie in een braadpan. Braad de rollades er rondom in aan. Haal het vlees uit de pan. Bak de knolselderij, de wortels, de prei en de overige paprika en ui in het hete braadvet. Roer de tomatenpuree door de groenten en breng op smaak met zout, peper en tijm. Voeg ca. 500 ml water en het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel kort aan de kook en leg de rollades terug in de pan. Laat de rollades ca. 1 uur en 30 min. afgedekt stoven.
  3. Kook de aardappels in water met wat zout afgedekt in ca. 20 min. gaar. Kook de spruitjes in water met wat zout in 10-15 min. gaar. Giet beide af.
  4. Haal de rollades uit de pan en zet ze warm weg. Pureer het groentemengsel in het smoorvocht en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de rollades met de tijmsaus en serveer de aardappels en spruitjes apart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees