Chocolade taart

Chocolade taart

Smulweb imageSmulweb

Deze chocoladetaart is perfect voor elke chocoholic die er van droomt om op een smakelijke manier aan hun trekken te komen. De amandelen, aanwezig in de vorm van amandelschaafsel, zorgen voor een subtiele crunch die de textuur naar nieuwe hoogten tilt.

25 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocolade taart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 C hetelucht / 190 C / gasstand 3-4. Vet de taartvorm met boter in.
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie samen met de rietsuiker, de boter en de honing. Roer er af en toe in totdat het een mooi mengsel is.
  3. Splits intussen de eieren en klop het eiwit stijf. Maal het amandelschaafsel en de hazelnoten erg fijn.
  4. Doe het chocolademengsel in een grote bak samen met het hazelnoten- en het amandelschaafsel, melk, bloem, eierdooiers en vanille-essence. Mix tot een mooi geheel.
  5. Voeg vervolgens het geklopte eiwit toe en vouw voorzichtig door elkaar. Doe het geheel in de taartvorm en bak 35-40 minuten in de oven.
  6. Steek er een spies in om te kijken of de taart klaar is. Als hij er droog uitkomt, is hij klaar.
  7. Smelt de pure en witte chocolade ieder apart en doe het in een spuitzak. Spuit het met mooie sliertjes over de taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Taart Chocolade maken