Linzencurry

Linzencurry

Smulweb imageSmulweb

Lekker en voedzaam is deze linzencurry. Geïnspireerd uit de Indiase keuken en vol van smaak met gember, knoflook, currypoeder en kurkuma. Een vegetarisch gerecht dat ontzettend goed vult.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Linzencurry op tafel.

  1. Was de linzen en kook ze 5 minuten in ruim water. Giet ze af.
  2. Verhit de olie in een braadpan en voeg het mosterdzaad toe. Als de zaadjes beginnen te springen, voeg dan de ui toe. Bak deze 6-7 minuten tot hij wat bruin wordt en voeg dan de knoflook, gember en Spaanse pepers toe. Laat een minuut meebakken, doe de currypoeder en kurkuma erbij en laat nog een minuut bakken.
  3. Doe dan de bouillon en de linzen erbij en laat afgedekt ca. 45 minuten sudderen of tot de linzen beetgaar zijn.
  4. Voeg de aardappelblokjes, de paprikareepjes en de tomaten toe. Laat nog 20 minuten stoven tot de aardappels gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  5. Roer als laatste het limoensap erdoor en maak op smaak af met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Linzencurry