- 15 g Tijm (takje)
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappel en groenten ovenschotel op tafel.
- Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer één centimeter en besprenkel ze met wat citroensap.
- Kook de ongeschilde aardappelen gaar in licht gezouten water en snijd ze eveneens in plakjes.
- Dompel de tomaten in kokend water, verwijder het vel en snijd ze in plakjes.
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Bak de aubergines en courgette kort in de olijfolie, haal uit de pan en stoof in dezelfde pan kort de ui en de knoflook.
- Boter een ovenschotel in, verdeel de tomaten (of eventueel tomatensaus) over de bodem en schik er de courgette, aubergine, mozzarella, aardappel en het ui-knoflookmengsel bovenop.
- Strooi er Parmezaanse kaas en tijm over waarna het gerecht 20 à 30 minuten in de oven kan op 180°C.