Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Geglazuurde kaneelbroodjes op tafel.
- Plaats de ingrediënten voor het deeg in de broodbakmachine (of in een grote kom, maar los dan eerst de gist op in de warme melk voordat de rest wordt toegevoegd). Laat de machine het deegprogramma draaien (of kneed het deeg met de hand en laat rusten onder een vochtige theedoek op een warme plaats). Laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is. Bestuif een werkblad met wat meel en leg de deegbal erop. Laat even rusten.
- Meng de boter, kaneel en suiker voor de vulling in een kommetje door elkaar.
- Rol het deeg uit tot een flinke rechthoek van ongeveer 40 bij 50 cm. Smeer de vulling er voorzichtig overheen. Rol het deeg op en snijd het in 12 stukjes. Leg ze plat in een ruime ovenschaal en laat het geheel een half uur tot drie kwartier staan zodat het deeg opnieuw kan rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kaneelbroodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Draai ze om wanneer je ze uit de ovenschaal haalt, zodat de vulling terug in het broodje kan lopen.
- Bestrijk de kaneelbroodjes voor het opdienen met het glazuur.