- 70 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 125 g Zure room
- 1 el Kruidenazijn
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Frisse gezonde chinese koolsalade op tafel.
- Snijd de Chinese kool doormidden en houd het onder de koude straal. Laat het uitlekken.
- Doe de rozijnen in lauwwarm water en laat ze na 10 minuten uitlekken.
- Snijd het lente-uitje in dunne schijfjes. Snijd de appel en/of peer in dunne schijfjes en de avocado in stukjes en besprenkel met citroensap.
- Meng de slasaus, olie, azijn, zure room, mosterd, zout en gemalen peper tot een smeuïge saus.
- Snijd de Chinese kool in hele dunne plakjes en voeg het toe aan de saus, samen met alle andere ingrediënten behalve de olijven en het ei.
- Snijd het ei in plakjes (of kwarten) en voeg deze samen met de zwarte olijven toe aan de salade.
- Hussel de salade goed door elkaar zodat de saus goed wordt gemengd.
- Leg de eipartjes erop en voeg eventueel ook wat walnoten toe.
- Zet de salade in de koelkast en laat het een paar uur staan.