Frisse gezonde chinese koolsalade

Frisse gezonde chinese koolsalade

Smulweb imageSmulweb

Een frisse Chinese koolsalade met rozijnen, lente-uitjes, appel of peer, avocado, olijven en ei die je gemakkelijk vooraf kunt klaarmaken. De dressing van slasaus, olie, azijn, zure room, mosterd en gemalen peper geeft de salade een smeuïge smaak.

15 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 70 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 125 g Zure room
  • 1 el Kruidenazijn

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Frisse gezonde chinese koolsalade op tafel.

  1. Snijd de Chinese kool doormidden en houd het onder de koude straal. Laat het uitlekken.
  2. Doe de rozijnen in lauwwarm water en laat ze na 10 minuten uitlekken.
  3. Snijd het lente-uitje in dunne schijfjes. Snijd de appel en/of peer in dunne schijfjes en de avocado in stukjes en besprenkel met citroensap.
  4. Meng de slasaus, olie, azijn, zure room, mosterd, zout en gemalen peper tot een smeuïge saus.
  5. Snijd de Chinese kool in hele dunne plakjes en voeg het toe aan de saus, samen met alle andere ingrediënten behalve de olijven en het ei.
  6. Snijd het ei in plakjes (of kwarten) en voeg deze samen met de zwarte olijven toe aan de salade.
  7. Hussel de salade goed door elkaar zodat de saus goed wordt gemengd.
  8. Leg de eipartjes erop en voeg eventueel ook wat walnoten toe.
  9. Zet de salade in de koelkast en laat het een paar uur staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Chinese koolsalade