Ovenschotel van witlof met zalmfilet

Ovenschotel van witlof met zalmfilet

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel van witlof met zalmfilet en aardappelpuree. Verhit de witlof in een koekenpan met mosterd, peper, zout en nootmuskaat. Vervolgens de zalmfilet en puree eroverheen en bestrooi de schaal met paneermeel en klontjes boter. Zet de schaal 10 minuten onder de ovengrill en smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel van witlof met zalmfilet op tafel.

  1. Verwijder de lelijke bladeren en de onderkant van de witlof. Snij de witlof in smalle reepjes. Snij de zalmfilet in blokjes. Schil de aardappelen en snij deze kleiner.
  2. Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Stoom de gekookte aardappelen goed droog. Maak hiervan met een scheutje melk en een klontje boter een stevige puree. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Verwarm de ovengrill voor.
  3. Verhit de olie in een koekenpan of wok en bak hierin de witlof op hoog vuur plm. 5 minuten. Breng de witlof op smaak met mosterd, peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
  4. Doe de witlof onder in een vuurvaste schaal en verdeel hierover de blokjes zalm. Verdeel de aardappelpuree vervolgens hierover en bestrooi de schaal met paneermeel en wat klontjes boter.
  5. Zet de schaal plm. 10 minuten onder de ovengrill.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Witlof