Surinaamse kip met zoete aardappel

Surinaamse kip met zoete aardappel

Smulweb imageSmulweb

Deze Surinaamse ovenschotel met kip, zoete aardappel en sperziebonen is om je vingers bij af te likken. Het geheime ingrediënt? De zelfgemaakte pindasaus. Bak de schotel in de oven en geniet van de gare kip en zacht gekookte aardappelschijfjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Surinaamse kip met zoete aardappel op tafel.

  1. Was de aardappelen en kook ze 15 minuten in de schil. Laat iets afkoelen en haal de schil eraf. Maak de boontjes schoon, breek ze en kook ze 10 minuten.
  2. Warm de oven voor op 200 graden. (180 hete luchtoven). Bestrooi de kipstukjes met wat peper en zout. Bak de kipstukjes in de helft van de olie. Haal uit de pan.
  3. Doe de rest van de olie in de pan en bak de uien, rode peper en knoflook lichtbruin. Zet het vuur uit. Voeg de kip, pindasaus, 1 el selderij en de boontjes toe. Schep alles goed door elkaar en doe dit in een ingevette ovenschaal.
  4. Snijd de aardappels in plakjes en leg ze op het kipmengsel. Bedruppel met wat vloeibare boter.
  5. Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven.
  6. Haal de ovenschotel uit de oven en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Noedels Groente Zuurkool Zoete aardappelen Surinaamse bami