- 0.2 el Jumbo Tijm
- 60 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse pate op tafel.
- Draai de speklapjes, varkenslever, ham en het gehakt door een vleesmolen of foodprocessor tot fijne stukjes
- Voeg de rest van de ingrediënten behalve de plakjes ontbijtspek toe aan het vleesmengsel en kneed het goed door
- Bekleed een patévorm van 1 liter inhoud met plakjes ontbijtspek en laat de plakjes overlappen en over de rand van de vorm hangen
- Doe de vleesmassa in de vorm en bedek het met de overhangende stukjes ontbijtspek zodat de bovenzijde bedekt is. Versier de paté naar wens.
- Dek de paté af met een passende deksel of aluminiumfolie en zet het in een braadslede. Voeg kokend water toe tot halverwege de braadslede.
- Bak de paté in de oven op 70-72 °C voor 1¼ tot 1½ uur. Haal de paté uit de oven en laat het een uur afkoelen. Laat hem daarna onder druk verder afkoelen door er bijvoorbeeld een passend plankje met een baksteen op te leggen.