Kruidige lamsbout uit de tajine

Kruidige lamsbout uit de tajine

Smulweb imageSmulweb

Kruidig lamsvlees met rozemarijn, groenten en knoflook uit de tajine. Kruid het vlees met diverse specerijen en masseer ze goed in. Stoven in de tajine met uien, venkel en groenten. Tot slot mogelijk nog even onder de gril zetten voor krokante bovenkant. Mals lamsvlees met een smaakvolle groentemix en knoflook.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kruidige lamsbout uit de tajine op tafel.

  1. Maak met een scherp mes inkepingen in het lamsvlees. Wrijf het in met olie of boter, bestrooi met gemalen specerijen, royaal peper en wat zout. Masseer de specerijen in het vlees, wees niet zuinig en varieer gerust. Stop plukjes rozemarijn in de inkepingen.
  2. Leg uien, venkel en eventueel andere groenten op de bodem van de tajine. Leg het lamsvlees erop. Maak de knoflooktenen los, pel ze niet maar sla ze een beetje plat (met de hand of de zijkant van een groot mes). Druk een stuk op drie tenen boven op het vlees en leg de rest ernaast, tussen de groente.
  3. Laat met het deksel op de tajine ongeveer 75 minuten zachtjes stoven.
  4. Haal het deksel van de tajine en zet eventueel nog even onder de hete gril, zodat het vlees wat krokant wordt aan de bovenkant.
  5. Duw de knoflookteentjes bovenop het vlees uit hun schilletje, op het vlees en smeer het erover uit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje