Zalm in cava met kappertjes

Zalm in cava met kappertjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk en luxe gerecht; Zalm in cava met kappertjes en een vleugje citroen. Laat de zalm minimaal 1 uur marineren in de koelkast en bak in de pan met sjalotten, knoflook en kappertjes. Een feestje om te serveren, ook op een doordeweekse dag!

25 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalm in cava met kappertjes op tafel.

  1. Snijd de zalmfilet in stukjes van 2 cm. Doe de stukjes in een schaal, schenk de cava erover en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 minuten. Voeg de knoflook toe.
  3. Neem de zalm uit de marinade en voeg toe aan de koekenpan. Bak de zalm in 3 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de laatste minuut 100 ml van de marinade en de kappertjes toe. Bestrooi met peterselie.
  5. Serveer de zalm met een partje citroen en steek in elk stukje zalm een cocktailprikker.
eet smakelijk