Jagerschnitzel-ovenschotel

Jagerschnitzel-ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Bak eerst de schnitzels krachtig aan, daarna stoven in een ovenschaal met gebakken champignons en cantharellen in een romige saus met tijm en bosui. Bak de ovenschotel in de oven tot hij goudbruin is. Een fantastische jagerschnitzel-ovenschotel die altijd in de smaak zal vallen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 250 g Cantharellen

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Jagerschnitzel-ovenschotel op tafel.

  1. Maak de champignons en cantharellen schoon. Halveer de champignons of snijd ze in vieren. Was de bosui en snijd hem in ringen. Was de tijm, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Dep de schnitzels evt. droog.
  2. Verhit 2 el olie in een grote pan en bak de schnitzels aan beide zijden krachtig aan. Breng op smaak met zout en peper. Neem de schnitzels uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  3. Bak de champignons in het braadvet en breng op smaak met zout en peper. Neem ze uit de pan.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht) of 150°C (elektrisch/gas). Verhit 1 el olie in de pan en bak de cantharellen, tijm en bosui (op 1 el na). Breng op smaak met zout en peper. Voeg de champignons toe.
  5. Voeg 375 ml water en slagroom toe en breng alles aan de kook. Voeg bouillonblokje en allesbinder toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
  6. Giet de paddenstoelensaus over de schnitzels zodat ze onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de schotel ca. 1 uur en 30 minuten in de oven.
  7. Verwijder de folie en bak nog eens 15 minuten.
  8. Bestrooi de ovenschotel met de achtergehouden bosui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Zuivel Ovenschotel