- 75 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mini pizzas op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 180°C.
- Zeef het meel in een mengkom en voeg de boter toe, snijd deze in kleine stukjes door het meel. Voeg de karnemelk en de melk toe. Kneed het met je vingers tot een kruimelig deeg en kneed daarna tot een stevige en soepele deegbal.
- Leg een stuk plasticfolie op het aanrecht, druk de deegbal daarop iets plat en leg er weer een stuk plasticfolie op. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van ca. 3 mm dikte. Steek er rondjes van ca. 7 cm doorsnede uit en leg ze op de bakplaat.
- Schil de ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de champignons en gedroogde tomaat in dunne plakjes. Snijd de kaas in kleine blokjes. Doe de tomatenpuree in een kommetje en meng de oregano er goed doorheen.
- Schep op elk deegrondje een schepje puree en strijk het uit. Leg stukjes salami over dit mengsel en leg daar de ui, champignons en tomaten op. Leg als laatste de kaas erop.
- Bak de mini-pizza's ca. 12 minuten in het midden van de oven.