Hete kip met champignon-nasi

Hete kip met champignon-nasi

Smulweb imageSmulweb

Hou je van pittig? Dan moet je deze hete kip met champignon-nasi proberen! De kip gaar je zonder olie, de marinade maakt hem al lekker pittig. Dan roerbak je groenten en rijst in de wok en brengt het geheel op smaak met ketjap. Smullen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 33 g Marinade hot

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hete kip met champignon-nasi op tafel.

  1. Kook de rijst in ca. 8 minuten gaar en giet hem af.
  2. Snijd de prei in ringen en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem in reepjes. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.
  3. Roer in een kom de marinademix met 4 el olie door elkaar en schep de kip erdoor.
  4. Roerbak de gemarineerde kipblokjes ca. 5 minuten zonder olie.
  5. Verhit de overige olie in een wok en roerbak hierin de prei, ui, rode peper en champignons 3-4 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak nog een paar minuten.
  6. Breng de nasi op smaak met ketjap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte