Oliebollen (glutenvrij)

Oliebollen (glutenvrij)

Smulweb imageSmulweb

Maak deze overheerlijke oliebollen en geniet van een heerlijke traktatie. Door de combinatie van glutenvrij meel, rozijnen, krenten en appel krijg je een lekkere en smeuïge oliebol. Bak de perfecte oliebol en geniet!

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 g Krenten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Oliebollen (glutenvrij) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 35-40 graden.
  2. Was de krenten en rozijnen en dep ze goed droog. Doe ze in een zeef en schud er een eetlepel meel door.
  3. Meng het meel, zout en gist goed door elkaar. Voeg melk toe en mix het door. Overigens, voeg daarna ei en crème fraîche toe.
  4. Mix ca. 5 minuten totdat je een mooi egaal en soepel deeg hebt. Voeg krenten, rozijnen en appel toe en mix door alles heen.
  5. Dek het af met ingevet huishoudfolie en laat dit ca. een uur rijzen in de oven of op een warme plaats.
  6. Pak met een ijslepel (of 2 eetlepels) bolletjes en bak deze in de hete zonnebloemolie (zie appelbeignets). Bak ze 8-10 minuten tot ze mooi bruin zijn. Als ze niet uit zichzelf om draaien, keer dan na ca. 4 minuten de bollen voorzichtig met een vork.
  7. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi poedersuiker eroverheen en serveer.
  8. Als u ze de volgende dag(en) wilt eten, verwarm ze dan 5 minuten in de oven op 175 graden. Voorkom dat het deeg te zwaar wordt door de kom tussen het bakken door terug in de oven te zetten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Oliebollen