- 80 g Krenten
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Oliebollen (glutenvrij) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 35-40 graden.
- Was de krenten en rozijnen en dep ze goed droog. Doe ze in een zeef en schud er een eetlepel meel door.
- Meng het meel, zout en gist goed door elkaar. Voeg melk toe en mix het door. Overigens, voeg daarna ei en crème fraîche toe.
- Mix ca. 5 minuten totdat je een mooi egaal en soepel deeg hebt. Voeg krenten, rozijnen en appel toe en mix door alles heen.
- Dek het af met ingevet huishoudfolie en laat dit ca. een uur rijzen in de oven of op een warme plaats.
- Pak met een ijslepel (of 2 eetlepels) bolletjes en bak deze in de hete zonnebloemolie (zie appelbeignets). Bak ze 8-10 minuten tot ze mooi bruin zijn. Als ze niet uit zichzelf om draaien, keer dan na ca. 4 minuten de bollen voorzichtig met een vork.
- Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi poedersuiker eroverheen en serveer.
- Als u ze de volgende dag(en) wilt eten, verwarm ze dan 5 minuten in de oven op 175 graden. Voorkom dat het deeg te zwaar wordt door de kom tussen het bakken door terug in de oven te zetten.