Pita kaas

Pita kaas

Smulweb imageSmulweb

Maak deze pita kaas zoals je het nog nooit eerder hebt geproefd: gevuld met kaas en sla, gebakken in aluminiumfolie en gegrild, perfect voor een onvergetelijke lunch of diner.

15 min bereiden

tussendoortje

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 280 g Pitabroodjes
  • 35 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pita kaas op tafel.

  1. Breek een paar blaadjes sla af en spoel ze af met koud water. Scheur aluminiumfolie af op ongeveer 30 bij 30 centimeter, voor elk broodje 1 vel aluminiumfolie. Vouw plakjes kaas dubbel zodat ze makkelijk in het broodje passen.
  2. Verwarm de oven voor op 100 graden en plaats een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven. Maak de pitabroodjes vochtig en plaats ze op de bakplaat met bakpapier. Bak gedurende 5 minuten op 100 graden in de oven.
  3. Haal na 5 minuten de broodjes uit de oven en knip aan een zijkant open met een schaar. Pak een opgevouwen plakje kaas en een blaadje sla en vul hiermee het broodje. Leg het broodje op een velletje aluminiumfolie en vouw dit dicht.
  4. Verhoog de oven naar 200 graden en plaats de pakketjes op de bakplaat. Bak de pakketjes af gedurende 15 minuten. Pas op bij het openen van de pakketjes voor de hitte.
  5. Controleer of de broodjes goed gebakken zijn, indien niet, pas de baktijden aan. Opmerking: de baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas