Tagliatelle met spinazie en gambas

Tagliatelle met spinazie en gambas

Smulweb imageSmulweb

Proef de zon met de tagliatelle met spinazie en gamba's! Rode ui, oesterzwammen, spinazie en romige gorgonzola gaan verrukkelijk samen. Bak de gambas kort in de pan, serveer met verse oregano, olijven. Geniet van deze Mediterrane klassieker!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tagliatelle met spinazie en gambas op tafel.

  1. Zet een hoge grote pan met water op het vuur om de pasta in te koken. Was de spinazie twee keer in ruim koud water zodat er geen zand achterblijft. Laat de spinazie goed uitlekken en drogen op een theedoek.
  2. Snijd de rode ui in partjes en scheur de oesterzwammen in gelijke stukken. Pel de gamba's, maar laat de staartjes eraan zitten en snijd ze in vanaf de rug zodat er meer smaak vrijkomt en het darmkanaaltje verwijderd kan worden.
  3. Kook de pasta al dente en giet de tagliatelle met water en al in een vergiet. Laat de pan goed heet worden zodat de druppeltjes water verdampen. Voeg olijfolie toe aan de pan en bak de rode ui en oesterzwammen kort goudbruin.
  4. Voeg de spinazie toe en roer regelmatig. Voeg de pasta toe als de spinazie voor de helft gaar is en verwarm het geheel nog twee minuten.
  5. Bak de gamba's bijna gaar in een koekenpan met een drupje olijfolie.
  6. Verdeel de pasta over de borden, garneer met verse oregano, olijven, stukjes gorgonzola en tot slot de gamba's. Breng op smaak met een snufje zout en grove peper uit de molen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Spinazie