Kip stifado

Kip stifado

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept voor Kip stifado waan je je op vakantie in Griekenland. Deze heerlijke stoofpot met kip, sjalotjes, ui en kaneel is puur comfortfood.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip stifado op tafel.

  1. Verwarm de oven tot 180 C.
  2. Verhit olie in een koekenpan en sauteer de ui en sjalotjes gedurende ongeveer 6 minuten op een niet te hoge temperatuur. Haal het uit de pan met een schuimspaan en doe het in een kom.
  3. Strooi meel op een bord, voeg peper en zout toe aan de stukken kip en haal de kip door het meel.
  4. Sauteer de kip in de koekenpan aan alle kanten lichtbruin en doe het in de ovenschaal.
  5. Doe de ui terug in de koekenpan met alle overige ingrediënten, behalve de suiker en de wijn of bouillon. Sauteer gedurende nog 6 minuten, voeg de suiker toe en roer goed door. Voeg nu de wijn of bouillon toe en roer nogmaals.
  6. Giet het mengsel over de kip.
  7. Plaats de ovenschaal met de deksel erop in de oven en braad het ongeveer 1 1/2 uur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte