Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip stifado op tafel.
- Verwarm de oven tot 180 C.
- Verhit olie in een koekenpan en sauteer de ui en sjalotjes gedurende ongeveer 6 minuten op een niet te hoge temperatuur. Haal het uit de pan met een schuimspaan en doe het in een kom.
- Strooi meel op een bord, voeg peper en zout toe aan de stukken kip en haal de kip door het meel.
- Sauteer de kip in de koekenpan aan alle kanten lichtbruin en doe het in de ovenschaal.
- Doe de ui terug in de koekenpan met alle overige ingrediënten, behalve de suiker en de wijn of bouillon. Sauteer gedurende nog 6 minuten, voeg de suiker toe en roer goed door. Voeg nu de wijn of bouillon toe en roer nogmaals.
- Giet het mengsel over de kip.
- Plaats de ovenschaal met de deksel erop in de oven en braad het ongeveer 1 1/2 uur.