Mascarponecreme met abrikozen en bitterkoekjes

Mascarponecreme met abrikozen en bitterkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk dessert van mascarponecrème met stukjes bitterkoekjes en abrikozen. De crème wordt op smaak gebracht met vanillekwark, kaneel, vanillesuiker en amaretto. Bestrooi met chocoladevlokken of amandelschaafsel en geniet!

15 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mascarponecreme met abrikozen en bitterkoekjes op tafel.

  1. Breek de bitterkoekjes in stukjes en schep er 1 1/2 dl amaretto en de abrikozenjam doorheen. Leg het mengsel onderin een glazen schaal en laat het plm. 5 minuten intrekken.
  2. Laat de abrikozen goed uitlekken en snijd ze in kleinere stukjes. Verdeel de abrikozen over de bitterkoekjes.
  3. Klop ondertussen de mascarpone met de vanillekwark, kaneel, vanillesuiker en de rest van de amaretto door elkaar en verdeel dit over de bitterkoekjes.
  4. Bestrooi vlak voor het opdienen met chocoladevlokken, geschaafde chocolade of amandelschaafsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Abrikozen Koekjes Bitterkoekjes