Creme brulee

Creme brulee

Smulweb imageSmulweb

Een crème brûlée om van te watertanden. Vanillezaadjes, room en eieren vormen samen deze klassieker. Een laagje gebrande suiker zorgt voor de perfecte afwerking.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Creme brulee op tafel.

  1. Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
  2. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap de vanillezaadjes eruit en doe deze in de pan. Leg de peul ook in de pan.
  3. Doe alle ingrediënten met uitzondering van het eigeel in de pan en breng deze al roerend aan de kook. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
  4. Voeg een beetje van de kokende vloeistof bij het eigeel en meng het door elkaar.
  5. Voeg het eiermengsel bij de rest van de room en verwarm deze door tot er een binding ontstaat. Als er tijdens het koken een luchtbel ontstaat, haal je het mengsel gelijk van het vuur. Wel goed door blijven roeren.
  6. Zeef de massa door een haarzeef en blijf roeren.
  7. Vul de bakjes af met een litermaat.
  8. Laat het geheel in een voorverwarmde oven van 105 °C in 35 minuten gaar worden.
  9. Laat de bakjes met crème afkoelen en opstijven in de koeling.
  10. Reinig en desinfecteer alle gebruikte materialen, gereedschappen en de werkplek.
  11. Voorzie de crème brûlée vlak voor het uitserveren met de brander van een laagje gebrande suiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Sinaasappel