- 1000 g Varkensnek
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Babi pangang de enige echte op tafel.
- Breng ruim water aan de kook en voeg alle ingrediënten toe. Laat het geheel zachtjes koken voor ongeveer 2 uur (het vlees mag nog net niet uit elkaar vallen).
- Laat het mengsel afkoelen gedurende 24 uur. Snijd vervolgens in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
- Frituur de plakken tot er een knapperig randje ontstaat. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld reuzel.
- Plet de plakken met de platte kant van een bijltje op een houten plank. Snij vervolgens in repen. Saus:
- Voeg +/- 1 liter water, een groot blikje tomatenpuree, een eetlepel suiker (meer voor een zoete saus), een eetlepel sambal, een theelepel zout en een scheut azijn toe aan een pan.
- Maak een roux van olie, boter en meel.
- Voeg het roux-mengsel toe aan de pan en breng aan de kook. Bind de saus met aardappelmeel.