Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven

Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een frisse twist aan de traditionele witlof, witlof met rozemarijn en bacon uit de oven. Een waar gerecht voor in de herfst met appels en walnoten inbegrepen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de witlof in een ovenvaste schaal met diksap, vloeibare margarine, ½ tl grof zeezout, wat grofgemalen peper en rozemarijn. Strooi de bacon over de witlof.
  3. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de witlof in 30-35 minuten gaar worden. Schep tussentijds twee keer om.
  4. Serveer de witlof in de schaal. Tip: Voeg voor het serveren 2 appels, geschild en in partjes gesneden, toe aan de rauwe witlof in de ovenschaal en strooi er wat grofgehakte walnoten over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof Witlof uit de oven