- 1000 ml Water
- 166.6666666667 g Spinazie uit de diepvries
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Lamsbout u de oven ( arnaki kapama me chorta ) op tafel.
- Verwarm de oven tot 200 C.
- Wentel het vlees door het meel en besprenkel met peper en zout.
- Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees rondom bruin, ca. 8 min.
- Voeg boter, knoflook en ui toe en sauteer ca. 5 min. tot ze zacht zijn.
- Voeg tijm, tomatenpuree, tomaten, peper en zout toe. Voeg bouillon toe en breng aan de kook.
- Verlaag de temperatuur en kook gedurende 20 min.
- Doe alles in de braadslee en zet in de oven, stoof gedurende 1 uur.
- Voeg wortel en groenten toe en stoof nog 40 min.
- Leg het vlees in het midden van de serveerschotel en de groenten eromheen.
- Doe het kookvocht in een klein pannetje en kook tot het is ingedikt. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en giet over het vlees.