Lamsbout u de oven ( arnaki kapama me chorta )

Lamsbout u de oven ( arnaki kapama me chorta )

Smulweb imageSmulweb

Een traditioneel Grieks gerecht: lam gebraden in de oven met jus, tijm en groenten. Smeltend van smaak, deze lamsbout zal zeker indruk maken op jouw gasten. Perfect voor speciale gelegenheden of een leuk diner thuis.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water
  • 166.6666666667 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Lamsbout u de oven ( arnaki kapama me chorta ) op tafel.

  1. Verwarm de oven tot 200 C.
  2. Wentel het vlees door het meel en besprenkel met peper en zout.
  3. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees rondom bruin, ca. 8 min.
  4. Voeg boter, knoflook en ui toe en sauteer ca. 5 min. tot ze zacht zijn.
  5. Voeg tijm, tomatenpuree, tomaten, peper en zout toe. Voeg bouillon toe en breng aan de kook.
  6. Verlaag de temperatuur en kook gedurende 20 min.
  7. Doe alles in de braadslee en zet in de oven, stoof gedurende 1 uur.
  8. Voeg wortel en groenten toe en stoof nog 40 min.
  9. Leg het vlees in het midden van de serveerschotel en de groenten eromheen.
  10. Doe het kookvocht in een klein pannetje en kook tot het is ingedikt. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en giet over het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden