- 375 g Geraspte cheddar
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Cheddar kaas brood op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 180 C.
- Los de gist op in de achtergehouden melk (indien je in de oven bakt) of voeg de gist toe aan de broodmachine en voeg een beetje extra toe.
- Voor broodmachine: doe alle ingrediënten in de pan in de aangegeven volgorde. Stel de machine in op normaal en gewone korst. Voeg de kaas toe bij het signaal om toe te voegen en strooi wat kaas bovenop het deeg voordat het laatste rijsproces begint. Voor oven: warm melk op met boter, suiker en zout en voeg de bloem toe en mix dit gedurende 10 minuten. Voeg het gistmengsel toe en mix nog eens 10 minuten. Het deeg moet niet blijven plakken aan je vingers, voeg indien nodig wat extra bloem toe. Voeg de kaas toe en meng met de hand zodat er nog wat grove stukjes kaas in het deeg zitten.
- Laat het deeg rijzen op een vochtige, warme plek gedurende 35-45 minuten totdat het verdubbeld is in grootte. Kneed het deeg opnieuw en rol het op voordat je het in het bakblik plaatst. Strooi wat overgebleven kaas bovenop het deeg en laat het opnieuw rijzen tot het deeg bijna de rand van het blik raakt, ongeveer 45 minuten.
- Bak het brood gedurende 25-30 minuten. Bedek het brood met aluminiumfolie als het te snel bruin wordt aan de bovenkant.