Thai vis cakes

Thai vis cakes

Smulweb imageSmulweb

Thai vis cakes: Door kabeljauwfilet te mengen met Thaise kruiden, knoflook en koriander krijg je deze heerlijke Thai Fish Cakes. Heerlijk om te serveren als borrelhapje, lichte lunch of voorgerecht. Serveer met een frisse salade!

45 min bereiden

voorgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Schelvisfilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Thai vis cakes op tafel.

  1. Plaats de vis in de keukenmachine en maal het fijn (20-30 sec.).
  2. Voeg de volgende 8 of 9 ingrediënten toe en meng alles nog eens 10 seconden in de machine.
  3. Breng het vismengsel over naar een schaal en roer de fijn gesnipperde uitjes erdoorheen.
  4. Vorm ongeveer 2 el van het vismengsel met natte handen tot platte "patties".
  5. Haal de patties één keer door de paneermeel (niet te dik).
  6. Verhit de olie (zeker 180°C) en bak 5-6 patties tegelijk aan beide kanten goudbruin.
  7. Laat de patties uitlekken op een stukje keukenpapier en houd ze warm in een voorverwarmde oven (niet in de magnetron!).
eet smakelijk