Stoofpotje met rundvlees bier en mango chutney

Stoofpotje met rundvlees bier en mango chutney

Smulweb imageSmulweb

Een unieke twist aan een stoofpotje met rundvlees door het toevoegen van mangochutney. Breng op smaak met worcestershiresaus, paprika en kerriepoeder. Heerlijk zacht vlees in tomatensaus, bier, kaneel en ontbijtkoek. Simpelweg genieten!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofpotje met rundvlees bier en mango chutney op tafel.

  1. Meng de Worcestershire saus, peper, zout, paprika en kerriepoeder tot een papje. Wrijf het vlees hiermee in en laat het 10 minuten staan.
  2. Snijd intussen de uien en de paprika in grove stukken. Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  3. Verhit de boter in een koekenpan. Braad het vlees om en om aan beide kanten bruin. Voeg vervolgens de uien en paprika toe en laat even meebakken.
  4. Haal het vlees uit de pan en leg het apart op een snijplank. Bak de uien en de paprika verder.
  5. Doe de tomaatblokjes in een braadpan. Voeg de uien en paprika toe en voeg het bier toe. Zet dit op hoog vuur.
  6. Snijd intussen het vlees in stukken. Voeg het vlees toe aan de tomaten.
  7. Voeg als alles kookt het laurierblad, de kaneel, de ontbijtkoek en de mango chutney toe. Draai het vuur laag en laat het geheel 2 tot 2,5 uur stoven tot het vlees zacht is.
eet smakelijk