Pittige courgettesoep

Pittige courgettesoep

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige courgettesoep met honing en wijn is een ware smaaksensatie. Bak de courgette met knoflook en breng op smaak met zout en peper. Maak de basilicum-knoflookbouillon en leg de ingewreven broodjes in de kommen. Giet de bouillon over de courgette en broodjes en bestrooi met pecorino. Bak gedurende 10 minuten in de oven. Een heerlijk zomers soepje!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittige courgettesoep op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bak de courgette in de olie met het geperste teentje knoflook gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg na 5 minuten een klein scheutje water toe.
  3. Vermeng de honing met de wijn en giet dit over de courgettes. Laat de vloeistof gedurende ongeveer 5 minuten verdampen op middelhoog vuur en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  4. Haal het courgettemengsel van het vuur en verdeel het over 4 ovenvaste kommen.
  5. Zet het water met twee hele teentjes knoflook en het basilicum op en laat het gedurende ongeveer 10 minuten koken. Verwijder de knoflook en het basilicum uit de bouillon.
  6. Wrijf de broodjes in met het overgebleven teentje knoflook en leg de broodjes in de kommen.
  7. Giet de basilicum-knoflookbouillon over de courgette en broodjes en bestrooi de soep met de pecorino.
  8. Zet de kommen gedurende ongeveer 10 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep