Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittige courgettesoep op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Bak de courgette in de olie met het geperste teentje knoflook gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg na 5 minuten een klein scheutje water toe.
- Vermeng de honing met de wijn en giet dit over de courgettes. Laat de vloeistof gedurende ongeveer 5 minuten verdampen op middelhoog vuur en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Haal het courgettemengsel van het vuur en verdeel het over 4 ovenvaste kommen.
- Zet het water met twee hele teentjes knoflook en het basilicum op en laat het gedurende ongeveer 10 minuten koken. Verwijder de knoflook en het basilicum uit de bouillon.
- Wrijf de broodjes in met het overgebleven teentje knoflook en leg de broodjes in de kommen.
- Giet de basilicum-knoflookbouillon over de courgette en broodjes en bestrooi de soep met de pecorino.
- Zet de kommen gedurende ongeveer 10 minuten in de oven.