Peters farm kalfsrollade met groene pepersaus

Peters farm kalfsrollade met groene pepersaus

Smulweb imageSmulweb

Een feestelijk recept: Kalfsrollade met groene pepersaus, geserveerd met aardappelkroketjes en spinazie of venkel. Braad de kalfsrollade in boter goudbruin, breng op smaak en braad deze zachtjes gaar. Smelt voor de saus boter en voeg de bloem toe. Voeg in gedeelten bouillon toe en breng aan de kook. Roer de room erdoor en voeg de groene peperkorrels toe.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Kalfsrollade
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Peters farm kalfsrollade met groene pepersaus op tafel.

  1. Verhit ¾ van de boter en braad hierin de kalfsrollade tot deze rondom goudbruin is. Voeg de rest van de boter toe en bestrooi het vlees met peper en zout. Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan. Keer de rollade af en toe en bedruip deze. De braadtijd is ±55 minuten. Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  2. Laat de peperkorrels uitlekken en maak intussen de saus. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer dit tot een blanke roux. Giet er in gedeelten de bouillon bij. Breng de saus aan de kook en kook deze enkele minuten onder goed roeren door. Roer de room erdoor maar kook niet meer. Meng de groene peperkorrels erdoor.
  3. Serveer de kalfsrollade met de pepersaus bij aardappelkroketjes en spinazie of venkel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen