Pompoen-venkelquiche met druiven

Pompoen-venkelquiche met druiven

Smulweb imageSmulweb

Een quiche met pompoen, venkel en druiven. Het deeg voor de quiche bevat gemalen pompoenpitjes. De vulling bestaat uit het pompoen-, venkel-, uimengsel en de pompoenpuree, met daarbij een mix van ei, room en geraspte Gruyère. Deze quiche zal bij iedereen in de smaak vallen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pompoen-venkelquiche met druiven op tafel.

  1. Maal voor het deeg 20 g van de pompoenpitjes fijn in de keukenmachine. Splits 1 ei en doe de dooier in de grote kom (eiwit bewaren), voeg de gemalen pompoenpitjes, de boter, 170 g van de bloem, een mespunt zout en 5 eetlepels water toe, kneed hiervan een deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  2. Stoom 200 g van de pompoenblokjes gedurende 8-10 minuten (in de stoompan of in het vergiet boven een pan water), pureer ze met de stamper.
  3. Verhit de olie in een hete pan, bak hierin de (400 g) pompoenblokjes, venkel en ui gedurende 5 minuten, schep voortdurend om. Voeg de hamblokjes toe, haal de pan van het vuur en breng alles op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schep de druifjes erdoor. Meng in een kom het bewaarde eiwit, de eieren, de room en de geraspte Gruyère, breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Meng er het pompoen-, venkel- en uimengsel en de pompoenpuree door.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg dit in de (licht ingevette) quiche- of springvorm, vorm hierbij een rand van 5 cm hoog. Schep het ei- groentenmengsel in het deeg en verdeel de vulling gelijkmatig. Bewerk het randje van het deeg zo met een vork dat deze 1 cm boven de vulling uitsteekt. Zet de quiche in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 50 minuten tot de eiermassa is gestold. Rooster de rest van de pompoenpitjes in een droge koekenpan en strooi ze over de quiche.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Druiven