Pikant - zure soep (suan la tang)

Pikant - zure soep (suan la tang)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke pikante en zure soep (suan la tang) met rundvleesreepjes, tofu, paddenstoelen, bamboescheuten en lente-ui. Op smaak gebracht met sojasaus, gember, peper en sesamolie. Afgetopt met een beetje van geklopt ei om de soep te binden. Lekker en makkelijk!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Bamboe scheuten
  • 0.2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pikant - zure soep (suan la tang) op tafel.

  1. Snijd het vlees in dunne reepjes, doe het in een kom, bestrooi het met zout en ½ el maïzena en laat even rusten. Snijd de tofu, paddenstoelen, bamboescheuten en lente-ui in reepjes.
  2. Breng de bouillon aan de kook, voeg het vlees, de tofu en groenten toe en laat dit 2 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Voeg de sojasaus, zout, azijn en fijn geraspte gemberwortel toe. Los 2 à 3 el maïzena op in wat water, zodat er een papje ontstaat. Bind de soep met een beetje van het maïzenapapje tot een lichtgebonden soep ontstaat.
  4. Giet al roerend een dunne straal geklopt ei door de soep.
  5. Breng tenslotte op smaak met peper en sesamolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep