- 25 g Bamboe scheuten
- 0.2 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pikant - zure soep (suan la tang) op tafel.
- Snijd het vlees in dunne reepjes, doe het in een kom, bestrooi het met zout en ½ el maïzena en laat even rusten. Snijd de tofu, paddenstoelen, bamboescheuten en lente-ui in reepjes.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg het vlees, de tofu en groenten toe en laat dit 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg de sojasaus, zout, azijn en fijn geraspte gemberwortel toe. Los 2 à 3 el maïzena op in wat water, zodat er een papje ontstaat. Bind de soep met een beetje van het maïzenapapje tot een lichtgebonden soep ontstaat.
- Giet al roerend een dunne straal geklopt ei door de soep.
- Breng tenslotte op smaak met peper en sesamolie.