Gevulde paprika extra

Gevulde paprika extra

Smulweb imageSmulweb

Gevulde paprika extra met gehakt, champignons, paprika en tomaat. Gegaard in de oven en opgediend met een frisse crème fraîche en rijstmengsel. Smakelijk!

60 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 tl Mexicaanse kruiden

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde paprika extra op tafel.

  1. Zet de oven aan op 190 graden (elektrische oven). Smeer de ovenschotel in met olijfolie.
  2. Snijd met een tomatenmesje de kappen van de rode paprika's eraf, zodat er maar een klein randje overblijft aan de zijkanten van boven. Snijd de champignons eerst doormidden en dan in plakjes. Snijd de rode ui in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Snijd een kruisje op de onderkant van alle 4 de trostomaten. Vervolgens de trostomaten in kokend water leggen en het vel eraf strippen. Daarna in kleine stukjes snijden. Snijd de gele paprika in kleine stukjes. Pers de teentjes knoflook uit.
  3. Zet een pan op het vuur met heet water, doe het zakje rijst hierin en breng het aan de kook. Zodra dit klaar is, hang het zakje ergens om uit te lekken en laat het dicht.
  4. Pak de hapjespan en zet het vuur hoog. Doe een scheut olijfolie erin en vervolgens het gehakt. Rul het met de houten spatel en voeg tegelijkertijd zout (ong. een halve tot 1 el), 4-5 eetlepels Mexico kruiden en de geperste teentjes knoflook toe. Roer het goed door, draai 60-70 keer met de pepermolen en roer opnieuw. Gooi de champignons, paprika en rode ui erbij en bak even mee. Doe vervolgens de deksel 2 minuten op de pan, zodat de champignons kleiner worden. Gooi de bosui en tomatenblokjes bij het gerecht in de pan en laat dit nog even meebakken. Voeg nog een eetlepel olijfolie toe. Doe vervolgens de helft van het zakje rijst erbij in de pan. Roer alles door, laat nog even 2 minuten staan en zet het vuur uit. Doe de helft van het bakje crème fraiche erbij in de pan en roer door.
  5. Vul de rode paprika's met het mengsel, druk goed aan met een lepel tot ze niet meer voller kunnen (maar niet over de rand). Zet alle paprika's in de ovenschaal op een manier dat ze niet om kunnen vallen. Smeer op elke paprika een klein beetje crème fraiche bovenop (halve theelepel in het midden).
  6. Doe de rest van de crème fraiche en de andere helft rijst samen in een schaal en roer door. Breng op smaak met een beetje peper en zout (zuinig!).
  7. Leg een vel bakpapier over de ovenschaal heen en zet midden in de oven. Laat het geheel 35 minuten in de oven staan, eventueel 40 als u de paprika's nog niet zacht genoeg vindt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paprika