Schweinebraten (varkensvlees bijv varkensfilet) uit oven of slowcooker

Schweinebraten (varkensvlees bijv varkensfilet) uit oven of slowcooker

Smulweb imageSmulweb

Mals varkensvlees met groenten, kruiden en bouillon. Het vlees wordt in een slowcooker of oven gegaard. Lekker om dag van tevoren te maken. Perfect om van te smullen na een lange wandeling.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1200 g Varkensschouder
  • 35 g Knolselderij
  • 1 Pastinaak

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Schweinebraten (varkensvlees bijv varkensfilet) uit oven of slowcooker op tafel.

  1. Als het vlees een vetlaag heeft, snijd de laag dan kruiselings (niet te diep) in.
  2. Kruid het vlees met peper, zout en karwijzaad en eventueel wat pittige mosterd. Steek met behulp van een mesje knoflook op verschillende plaatsen in het vlees (of samen met de fijn gesneden ui in de pan).
  3. Los het bouillontablet op in 1/4 liter warm water.
  4. Als er geen slowcooker gebruikt wordt, verwarm de oven dan voor op 250 graden. Smeer de bodem van de braadslede of slowcooker in met olie.
  5. Leg een deel van de groenten in de ovenschaal of slowcooker.
  6. Leg het vlees op de groenten en schik de rest van de groenten om het vlees.
  7. Verdeel de rest van de olie over het vlees en de groenten.
  8. Giet de bouillon eroverheen.
  9. Braad het vlees in de slowcooker 4-5 uur op laag of in het midden van de oven voor ca. 1 1/2 - 2 uur. Giet af en toe wat braadjus over het vlees en draai het vlees regelmatig om (in de oven). In de slowcooker kan het vlees tot het einde met rust gelaten worden. De braadtijd hangt af van de dikte van het vlees. Bij varkensfilet is een braadtijd in de oven van 1-1 1/2 uur voldoende.
  10. Roer het vocht uit de slowcooker of de ovenschaal door een zeef en bind eventueel het vocht met maïzena.
  11. Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal het vlees na 4 uur uit de slowcooker om het een beetje bruine korst te geven, en zet het in een ovenschaal met het gezeefde vocht eroverheen.
  12. Laat het vlees in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees