Pasta carbonara

Pasta carbonara

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Italiaanse klassieker, pasta carbonara, met spekjes, knoflook en peterselie. De verse pasta maakt dit gerecht helemaal af. Ideaal voor een snelle maar smaakvolle maaltijd. Buon appetito!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pasta carbonara op tafel.

  1. Maak op tijd het deeg voor verse pasta en laat het rusten in de koelkast. Dit maakt het deeg makkelijker te verwerken.
  2. Kook de pasta al dente.
  3. Meng de eierdooiers met de kaas en voeg water toe totdat er een soort papje ontstaat.
  4. Bak op laag vuur de spekjes met de sjalotjes en knoflook. Voeg als laatste de peterselie toe.
  5. Giet de pasta af.
  6. Voeg de spekjes, sjalotjes, knoflook en peterselie toe aan de pasta.
  7. Voeg als laatste het ei- en kaasmengsel toe in een kom (niet in de pan, om te voorkomen dat het een roerei wordt).
  8. Roer alles goed door en serveer direct. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta