Hapjes klein en fijn

Hapjes klein en fijn

Smulweb imageSmulweb

De hapjes klein en fijn als voorgerecht of onderdeel van een buffet. Bereid in de pan krabsalade met sambal en koriander, vul pasteitjes met duomousse en hagelslag, en eiersalade met asperges. Gorgonzola-pasteitjes gevuld met peer en pijnboompitten en gerookte eendenborst met frambozendressing op sla bedruppeld met roomkaas.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 Ijshoorn
  • 2 g Jumbo Bieslook
  • 12 Pasteibakje
  • 10 Ijshoorn
  • 1 takjes Koriander (takje)
  • 10 Pasteibakje

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hapjes klein en fijn op tafel.

  1. Maak krabsalade door krabsalade te mengen met sambal en koriander. Verwarm pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg een blaadje sla in elk pasteitje en schep de krabsalade erop. Bestrooi met seroendeng en leg er blaadjes koriander op.
  2. Zet de hoorntjes uit het pakje in een houder. Spuit in elk hoorntje een paar druppeltjes decoratie-saus en vul ze met behulp van 2 kleine lepeltjes met duomousse. Bestrooi met hagelslag, spuit er een toefje decoratiesaus op en steek er een blaadje munt in.
  3. Kook de asperges 3 minuten in een laagje kokend water. Spoel af met koud water en dep droog. Schep 3/4 van de eiersalade in amuselepels. Verdeel de asperges erover en bestrooi met zout en peper. Schep de rest van de eiersalade in het midden van elke lepel op de asperges en steek er peterselie in.
  4. Rooster de pijnboompitten ca. 2 minuten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Meng de peer met citroensap. Verdeel de gorgonzola in 12 stukjes en vul de pasteitjes hiermee. Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op de gorgonzola wat peer en pijnboompitten, bedruppel met decoratiesaus en leg er selderijgroen op. Serveer direct.
  5. Smeer op de bodem van elke amuselepel wat roomkaas. Verdeel er sla over en druppel wat frambozendressing erop. Leg er omgevouwen tranches gerookte eendenborst op. Druppel de rest van de frambozendressing eroverheen en bestrooi met wat peper.
eet smakelijk