- 4 g Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaans gehaktbrood op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snipper de ui en knoflook heel fijn. Snijd de paprika in hele kleine blokjes. Hak de verse kruiden heel fijn. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ze in stukjes. (Bewaar de olie want hier kun je heerlijke dressings mee maken.)
- Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier. Dit is tegen het doorlekken en bovendien kun je zo je gehaktbrood er makkelijk uithalen. Bak de knoflook, ui en paprika in de olie en laat dit mengsel afkoelen.
- Kneed het gehakt, ei, paneermeel, tomaat, uimengsel, kruiden en pijnboompitjes goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout (niet proeven natuurlijk want het is rauwe kip).
- Doe het mengsel in de vorm en druk het stevig aan. Strooi er nog een klein beetje paneermeel overheen.
- Laat het gehaktbroodje in ongeveer een uur gaar worden.