Zwitserse rosti

Zwitserse rosti

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker uit Zwitserland: rösti. Geraspte aardappelen, knapperige ui, en zachte boter. Strooi kaas over de krokante korst en geniet van dit simpele gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zwitserse rosti op tafel.

  1. Schil de aardappelen.
  2. Kook de aardappelen ongeveer negen minuten.
  3. Rasp de aardappelen met een grove rasp.
  4. Snijd de uien in kleine stukjes in een kom en doe daar de aardappelen bij (en eventueel je eigen variatietip).
  5. Smelt de boter in een grote bakpan. Doe het mengsel in de pan en druk het een beetje aan met de achterkant van een lepel. De rösti moet ongeveer anderhalve centimeter dik zijn.
  6. Laat het geheel ongeveer 15 minuten bakken op laag vuur.
  7. Draai de rösti om. Dit gaat makkelijk als je een bord op de rösti legt en dan met pan en al omdraait.
  8. Bak nogmaals 15 minuten.
  9. Tot slot de geraspte kaas over het geheel verdelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rosti