Maak de perfecte creme brulee

Maak de perfecte creme brulee

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf de lekkerste crème brûlée met vanillestokje. Een heerlijk romige crème met een krokant, gekarameliseerd suikerlaagje. In een paar stappen op tafel.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 10 g Roggemeel

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Maak de perfecte creme brulee op tafel.

  1. Zet een pannetje op een laag vuur en doe hier de melk en het hele vanillestokje in. Breng het geheel langzaam aan de kook en zodra de melk begint te koken zet je het vuur af. De melk koelt nu langzaam af en dat is niet erg.
  2. Ondertussen klop je in een kom de eierdooiers los met 60 gram suiker, tot je een mooie egale en romige massa krijgt.
  3. Haal nu het vanillestokje uit het pannetje en snijd deze over de lengte doormidden. Met een puntig mesje schraap je nu alle zaadjes, het merg, uit het vanillestokje en schuift deze op een schoteltje. Voeg de melk al roerend toe aan het eiermengsel. Roer direct daarna de slagroom door het mengsel heen. Voeg de vanillezaadjes toe en roer het geheel rustig door.
  4. Giet het mengsel in ovenbestendige bakjes en zet deze in een diepe bak of braadslede gevuld met heet water. Zorg ervoor dat het water in de bak net zo hoog staat als de vloeistof in de kleinere schaaltjes. Zet het geheel in de oven en laat de crème 45 minuten opstijven.
  5. Na 45 minuten haal je het geheel uit de oven en de bakjes uit de braadslede. Laat de bakjes afkoelen op het aanrecht en zet ze daarna enkele uren in de koelkast.
  6. Strooi vlak voor het opdienen een dun laagje suiker over de crème. Tik een paar keer voorzichtig met het bakje op het aanrecht zodat de suiker ook goed naar de zijkant loopt.
  7. Zet de bakjes nog een paar minuten in een warme oven of grill, of gebruik een crème brûlée-brander of ander gasbrandertje om de suiker te karameliseren.
  8. Dien de crème brûlée direct op.
eet smakelijk