Smeuige aardappelsouffle met bieslook

Smeuige aardappelsouffle met bieslook

Smulweb imageSmulweb

Smeuige aardappelsouffle met een heerlijke vulling van bieslook, warme melk, nootmuskaat, dooiers en eiwitten. Bakken in de oven en genieten. Perfect als bijgerecht en om indruk te maken op je gasten.

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Smeuige aardappelsouffle met bieslook op tafel.

  1. Wrijf de ramekins in met neutraal smakende olie. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm zachtjes de room en boter tot die gesmolten is. Voeg nootmuskaat toe.
  3. Snijd bieslook in stukjes van ongeveer 0,5 cm lang.
  4. Kook aardappelen in water met 1 blokje kippenbouillon tot ze gaar zijn. Schil de aardappelen en passeer ze door de roerzeef zodat er geen stukjes meer inzitten.
  5. Meng de aardappelpuree met de warme melk, boter en nootmuskaat. Klop de puree stevig op en roer er dan de dooiers stevig doorheen. Voeg dan de bieslooksnippers toe. De compositie moet een smeuïge massa zijn die makkelijk van de lepel loopt.
  6. Klop de eiwitten zeer goed stijf en voeg een heel klein beetje zout toe als de eiwitten al wat stijver worden om klonters te vermijden.
  7. Meng de beide massa's voorzichtig bij elkaar en vul de ramekins tot 2/3 van de rand. Wil je een iets hoger toefje erop, vul ze dan gelijk tot de rand. Druk de massa niet aan, maar doe het gewoon losjes erin.
  8. Bak de ramekins in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Houd er rekening mee dat hoe bruiner ze worden, hoe droger ze zijn. Open de ovendeur nooit tijdens het garen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden