Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Roast beef op tafel.
- Laat de vetkorst zitten en laat het stuk vlees minstens 1 uur op kamertemperatuur komen. Maak niet te diepe inkepingen in de vetrand en smeer het stuk flink in met zout en peper. Braad het stuk even (hooguit enkele minuten) rondom in hete olie, keer het stuk regelmatig en laat het aangebraden stuk op een schaal afkoelen. Zeef het braadvet.
- Smeer na het afkoelen van het stuk de vetkorst in met grove mosterd. Pel 1 kleine ui, halveer deze en leg de uienhelften in een ovenschaal. Leg het vlees op de uienhelften met de vetkant naar boven. Giet het braadvet eroverheen en zet de oven aan op 160 °C. Plaats een kernthermometer in het dikste gedeelte van het vlees.
- Plaats de ovenschaal onbedekt in de oven en braad het vlees gedurende 30 minuten. Begiet het vlees af en toe met het vocht uit de ovenschaal en voeg indien nodig wat warm water toe. Na 30 minuten moet het vlees een kerntemperatuur hebben van 55°C (= rare). Haal het stuk uit de oven en bedek het losjes met aluminiumfolie. Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten zodat de sappen zich kunnen herstellen.
- Terwijl het stuk vlees rust, zeef het braadvocht. Voeg rode wijn toe en maak 1 lepel cornflower aan met wat water. Voeg deze al roerende bij het vocht en laat het geheel koken tot er een mooie jus ontstaat.
- Serveer het vlees in plakken met de jus er overheen.