- 1000 g Konijndijfilet
- 4 el Honing
- 250 ml Water
- 20 Gewelde Pruimen
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Konijn met pruimen en bier op tafel.
- Verhit wat olie in een grote, diepe pan en bak hierin de stukken konijn aan alle zijden goudbruin. Doe dit eventueel in porties. Draai dan het vuur lager.
- Verhit de boter in een koekenpan, en bak hierin de ringen ui zacht en lichtbruin. Blus de uien af met de rode wijnazijn.
- Doe de uien met het vocht in de pan met het konijn. Voeg ook de honing toe, roer goed door en zet het vuur laag.
- Voeg het bier toe, laat het uitschuimen en inkoken.
- Voeg de kippenbouillon toe met de kruiden en als je gedroogde pruimen gebruikt mogen die er nu bij.
- Stoof het konijn langzaam gaar (ca. 45 minuten).
- Voeg tegen het einde de verse pruimen, zonder schil en pit, toe.
- Breng op smaak met peper en zout.