Konijn met pruimen en bier

Konijn met pruimen en bier

Smulweb imageSmulweb

Het hartige en zoete van stout bier en gedroogde pruimen krijgen alle kans om de subtiele smaak van konijn te omarmen in deze feestelijke stoofpot. Serveer met een aardappelpuree en wat verse kruiden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Konijndijfilet
  • 4 el Honing
  • 250 ml Water
  • 20 Gewelde Pruimen

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Konijn met pruimen en bier op tafel.

  1. Verhit wat olie in een grote, diepe pan en bak hierin de stukken konijn aan alle zijden goudbruin. Doe dit eventueel in porties. Draai dan het vuur lager.
  2. Verhit de boter in een koekenpan, en bak hierin de ringen ui zacht en lichtbruin. Blus de uien af met de rode wijnazijn.
  3. Doe de uien met het vocht in de pan met het konijn. Voeg ook de honing toe, roer goed door en zet het vuur laag.
  4. Voeg het bier toe, laat het uitschuimen en inkoken.
  5. Voeg de kippenbouillon toe met de kruiden en als je gedroogde pruimen gebruikt mogen die er nu bij.
  6. Stoof het konijn langzaam gaar (ca. 45 minuten).
  7. Voeg tegen het einde de verse pruimen, zonder schil en pit, toe.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Pruimen