Zelf chinese kip dumplings maken

Zelf chinese kip dumplings maken

Smulweb imageSmulweb

Zelf Chinese kip dumplings maken is vanaf nu mogelijk met dit recept. De vulling bestaat uit fijngehakte kip, tofu en paddenstoelen, op smaak gebracht met Chinees 5-kruidenpoeder, zout en sojasaus. Maak het deeg, vul, sluit, bak en stoom de dumplings zodat je kunt genieten van een heerlijk Aziatisch gerecht.

45 min bereiden

bijgerecht

30 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zelf chinese kip dumplings maken op tafel.

  1. Hak de kipfilet fijn met 2 messen of in een keukenmachine.
  2. Druk het vocht uit de tofu en paddenstoelen en snijd ze eerst in reepjes en daarna heel fijn. Voeg de paddenstoelen, kip en tofu samen en meng goed.
  3. Meng het Chinese 5 kruidenpoeder, zout en sojasaus door de vulling.
  4. Neem een plukje deeg en draai er een balletje van. Druk tussen handpalmen het deeg balletje plat en maak van het midden uit tussen de wijsvingers en duim een platte schijf van 10cm in diameter en 2-3mm dik. Leg de kippenvulling op het deegschijfje en vouw twee helften naar elkaar toe. Knijp de twee deeghelften dicht. Er zijn twee manieren om dit te doen: of eerst in het midden dichtknijpen en dan vanaf de kanten verder dichtknijpen of direct vanaf één kant beginnen. Zorg ervoor dat de vulling overal goed dichtgeknepen is, anders zal dit er tijdens het bakken of koken uitlopen. Maak tussendoor nieuwe dumplings.
  5. Verwarm olie op medium hoog vuur in een koekenpan en leg de dumplings erin. Zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken. Bak de dumplings om en om tot ze goed bruin zijn en voeg een paar eetlepels water toe. Doe direct een deksel op de koekenpan.
  6. Keer de dumplings zodra het vocht is verdampt en voeg weer water toe. Herhaal dit tot de dumplings gaar zijn (ongeveer 10-15 minuten).
  7. Plaats de gaar dumplings op een plat bord en leg ze niet op elkaar om plakken te voorkomen.
  8. Verwarm de dumplings in een droge, hete koekenpan met een eetlepel water en stoom ze warm met een deksel op de pan, als je ze warm wil serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Chinees Dumplings