Prinsessentaart

Prinsessentaart

Smulweb imageSmulweb

Maak een unieke prinsessen-ervaring voor je kind met deze klassieke prinsessentaart. Laagjes cake, vanillebanketbakkersroom, chocolade snippers, slagroom en marsepein maken deze zoete traktatie perfect voor elke feestelijke gelegenheid. Voeg de Barbie toe voor een extra magisch effect.

120 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Prinsessentaart op tafel.

  1. Doe boodschappen en bestel een dag van te voren marsepein bij de bakker.
  2. Maak de bodem een avond van te voren. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Meng in een kom bloem, maïzena en snufje zout. Mix in een andere bak de eieren en suiker in ca. 10 minuten dik en schuimig. Zeef het bloemmengsel boven eiermengsel en spatel erdoor. Schep beslag in springvorm en bak in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart nog ca. 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan. Haal de taart uit de oven, laat op taartrooster afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm.
  3. Klop met een mixer slagroom, versteviger en suiker stevig. Maak de banketbakkersroom volgens de instructies op het zakje. Snipper de chocolade. Bekleed de kom met folie. Leg 1 laag van de plakken cake in de gehele bodem van de kom en smeer deze in met slagroom. Leg de 2de laag erop en besmeer deze met banketbakkersroom en besprenkel met chocolade snippers. Leg de 3de laag weer slagroom. Herhaal dit totdat de kom volledig is gevuld met plakken cake en room. Maak het dicht met de laatste plakken en bewaar nog een beetje slagroom voor de volgende stap. Leg een plat bord (of de onderkant van de springvorm) op de kom en leg er iets zwaars op zodat de boltaart in de kom wordt gedrukt. Zet hem in de koelkast.
  4. Maak de marsepeinversiering. Rol op een poedersuiker bestoven aanrechtblad de marsepein uit. Bestuif zowel het aanrecht als de marsepein regelmatig met poedersuiker. Haal de boltaart uit de koelkast en smeer een dun laagje slagroom erop. Leg de marsepein in 1x goed op de boltaart. Het kan hierna niet meer schuiven. Snijd met een scherp mesje de marsepein aan de onderkant af. Laat een randje staan van 1/2 cm. Maak een opening in de marsepein en in de taart voor de Barbie in de vorm van een grote + en buig het marsepein naar buiten. Rol nu nog een reep marsepein uit die je om de middel van de Barbie kunt doen.
  5. Maak de Barbie eerst een beetje vochtig zodat de marsepein blijft plakken. Maak haar middel netjes met een strook marsepein. Versier de taart naar eigen smaak en wees creatief met de marsepein en water om het vast te plakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart