Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Sinaasappel-kokoscake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175˚C. Schil 3 sinaasappels dik, tot en met het wit. Snijd elke sinaasappel in 5 plakken, verwijder het wit en eventuele pitjes.
- Smelt in een steelpan 25 g roomboter. Roer 50 g suiker erdoor en verdeel over de bodem van een taartvorm. Leg de plakken sinaasappel erop en laat in de oven in ca. 10 minuten zacht worden.
- Klop met een mixer of keukenmachine 150 g roomboter met 150 g suiker en vanillesuiker zacht. Klop de eieren één voor één erdoor. Voeg het volgende ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen. Klop het sinaasappelsap erdoor.
- Voeg in 3 delen bloem, bakpoeder en kokos aan het beslag toe en klop alles goed door.
- Verdeel het beslag over de sinaasappelplakken in de vorm.
- Bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cake uit de oven ca. 5 minuten rusten. Keer de sinaasappel-kokoscake met een groot bord om en laat verder afkoelen.